Word ook redactielid voor de NVvA-nieuwsflits!

31 oktober 2023

Wil je als eerste op de hoogte zijn van de actuele ontwikkelingen in jouw vakgebied? Wil je vakgenoten benaderen om artikelen te schrijven over arbeidshygiënische onderwerpen? Of wil je zelf artikelen schrijven? En tegelijkertijd je NVvA-collega’s helpen om relevant nieuws te kunnen volgen? Kom dan bij de redactie van de NVvA-nieuwsflits!

Als redactielid werk je samen met 3-4 andere vakgenoten aan:

7 digitale reguliere nieuwsflitsen per jaar
3 digitale themaflitsen per jaar

Voor de reguliere nieuwsflits speuren de redactieleden naar actuele nieuwtjes, schrijven daar intro’s voor en zoeken er foto’s bij. Daarna zetten zij de flits in MailChimp (een programma om nieuwsbrieven te maken).

Voor de themaflitsen heeft de redactie de leuke uitdaging om een interessant, actueel en relevant arbeidshygiënisch onderwerp te bedenken en bij dit onderwerp auteurs te zoeken die een bijdrage willen schrijven. Hierbij gebruik je niet alleen je eigen netwerk en dat van je mederedactieleden, maar ook dat van de NVvA. De bijdragen worden geredigeerd door de redactie. Als je het leuk vindt om zelf bijdragen te schrijven voor de themaflits, dan mag dit natuurlijk ook!
In de themaflits komt ook altijd een bijdrage van het bestuur. Daarnaast schrijft één van onze vaste schrijvers een column die past bij het thema van de flits. Via het redactiewerk kom je in contact met diverse vakgenoten binnen en buiten de vereniging.
Voor één van de themaflitsen staat het onderwerp al vast: elk jaar verschijnt een themaflits over het NVvA-symposium. Hier schrijven de redactieleden zelf actief aan mee. Twee redactieleden mogen dan ook gratis naar het symposium!

De redactie vormt een hecht en gezellig clubje. De taken worden zo verdeeld dat iedereen doet wat diegene leuk vindt en kunnen desgewenst rouleren. De redactie overlegt gemiddeld 1x per maand, meestal online en af en toe ‘live’ gecombineerd met een lunch of etentje. Bij het overleggen en het plannen hiervan wordt de redactie ondersteund door EPS. De tijdbesteding als redactielid komt neer op circa 5-10 uur per maand. Eventueel gemaakte onkosten kun je uiteraard declareren.

Mooie voorbeelden van informatieve nieuwsflitsen vind je hier: Nieuwsflits (arbeidshygiene.nl). Uit de statistieken en ledenenquête blijkt dat de flitsen goed worden gelezen en worden gewaardeerd, dat geeft voldoening!

Ben je enthousiast? Geef dan je interesse aan via net NVvA-secretariaat op nvva@arbeidshygiene.nl Je bent meer dan welkom! Het secretariaat kan je ook in contact brengen met één van de redactieleden als je uit de eerste hand meer wilt horen over het reilen en zeilen binnen de redactie.

Terug naar overzicht