Oproep Lexces Academy geopend!

16 juli 2024

Een belangrijke taak van Lexces is om de wetenschappelijke kennis over preventie van beroepsziekten beter te laten landen in de praktijk. Daarom is de Lexces Academy opgericht: een academische werkplaats waarin arboprofessionals uit de praktijk samen met wetenschappelijk onderzoekers kunnen werken aan onderzoeksprojecten op het gebied van preventie van beroepsziekten en blootstelling aan schadelijke stoffen op het werk.

Via de Lexces Academy kunnen arboprofessionals financiering aanvragen voor praktijkgericht onderzoek naar preventie. Vanaf 10 juli staat de eerste subsidieronde van de Lexces Academy open voor het indienen van projecten. In totaal is er in de Lexces Academy een budget van € 430.000  (ex BTW) beschikbaar voor de periode juli 2024 t/m juni 2025. Per project kan er maximaal €50.000 (ex BTW) aangevraagd worden.

Heb je een goed idee voor praktijkgericht onderzoek naar preventie van stoffengerelateerde beroepsziekten, kijk dan HIER voor meer informatie. De eerste ronde voor het indienen van projecten sluit op 30 september 2024. In oktober volgt een tweede oproep met een sluitingsdatum van 15 januari 2025.

 

Terug naar overzicht